De toekomst in de ouderenzorg

Gezondheidsgerelateerde wearables domineren de wearables markt en zullen deze blijven domineren volgens ABI research. Met een stijging van 6,8 miljard dollar naar 10 miljard dollar in 2022 zullen de healthcare wearables een steeds grotere plaats innemen in de maatschappij. 

Uiterlijk kan met het oog gemeten worden, maar dit geldt niet voor de binnenkant. Lang ontbrak er een methode waarmee waardes van het lichaam exact en live gemeten konden worden. Hoewel de techniek er inmiddels is, zijn de meeste healthcare wearables op de markt varianten van een accessoire om de pols zoals de smartwatch of de fitness tracker. Deze grote – en soms onhandige – wearables zullen in de toekomst worden vervangen door kleinere en lichtere wearables.

De toekomst ligt bij een sensor die op de huid of zelfs onderhuids te dragen is. Deze sensoren maken het onder andere mogelijk om de bloeddruk, de temperatuur, de hydratatie en de ademhaling te meten. De verwachting is dat deze sensoren in de toekomst worden uitgebreid met diverse andere meetfuncties.

Zijn healthcare wearables de toekomst in de ouderenzorg?
Volmondig zeg ik hierop JA. Nieuwe technieken maken de zorg efficiënter maar ook veiliger. Direct een melding ontvangen als een bewoner een veel te hoge bloeddruk heeft? Of de temperatuur van een zieke bewoner op afstand in de gaten houden? Alles wordt mogelijk gemaakt door prachtige sensoren die beetje bij beetje slimmer worden gemaakt.