Zorg & personenalarmering: de 5 voordelen van de Voclarion easierLife Alarmeringsunit

Veilig zijn en goed verzorgd worden op je oude dag. Zelfs in onze verzorgingsstaat is het inmiddels een luxe geworden. De problemen zijn je ongetwijfeld bekend: een schrijnend tekort aan zorgpersoneel, oplopende (zorg)kosten en vergrijzing.

Gelukkig is er steeds meer technologie om (thuis)zorgpersoneel en mantelzorgers te ondersteunen en ontlasten. De Voclarion easierLife Alarmeringsunit is daar een mooi voorbeeld van. Hoe deze vorm van personenalarmering werkt, lees je hieronder.

Gemoedsrust voor cliënten, naasten en zorgmedewerkers

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig en vaker alleen. En hoewel de meeste ouderen vitaler zijn dan ooit, zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo kan men ongelukkig vallen of ineens niet lekker worden. Dan wil je als verzorger – thuiszorgmedewerker, mantelzorger of buren – uiteraard direct op de hoogte zijn en actie kunnen ondernemen. 

Maar ook in verzorgings- en verpleegtehuizen biedt de Voclarion easierLife Alarmeringsunit gemoedsrust. Door deze vorm van personenalarmering wordt het zorgpersoneel ontlast. Men hoeft minder vaak naar de kamer van de cliënt toe om te controleren of alles goed gaat. Mocht er wel een calamiteit zijn, dan is er onmiddellijk contact en kan er acuut actie worden ondernomen. Een geruststellende gedachte, zowel voor de cliënt, diens naasten en de zorgmedewerker. 

Hulp krijgen en bieden met een druk op de knop

De alarmeringsunit wordt op een centrale plek in de kamer of woning geplaatst. Op het apparaat zelf zit een alarmeringsknop, maar dit kan uitgebreid worden met een draagbare noodoproepknop die de cliënt op of aan het lichaam draagt. 

Laat de cliënt met een druk op een noodoproepknop weten dat diegene hulp nodig heeft? Dan wordt direct een zorgmedewerker, andere verzorgende of de alarmcentrale gewaarschuwd en komt er een spreek-luisterverbinding tot stand. Hierdoor kan een verzorgende onmiddellijk goed de ernst van de situatie inschatten en actie ondernemen. 

“Een zeer eenvoudige en gebruiksvriendelijke full-service dienst die Voclarion haar zorgklanten biedt. Wij zijn er zeer tevreden over.”

Rob Lammen, IT Manager bij Woonzorg Flevoland

Het Voclarion communicatieplatform 

De Voclarion easierLife Alarmeringsunit is verbonden met het Voclarion communicatieplatform, een platform waardoor communicatiesystemen binnen de zorg optimaal geïntegreerd en op elkaar afgestemd kunnen worden. Dit wordt ook wel Unified Communications as a Service (UCaaS) genoemd. 

Het zorgt voor een prettige, praktische én veilige werkomgeving in de zorg. Zo maakt Voclarion jouw communicatie (weer) eenvoudig en beheersbaar. Zorginstellingen de beste communicatiemiddelen bieden, zodat zij de beste zorg kunnen verlenen aan zorgbehoevenden: dát is de missie van Voclarion. 

“Wij waren als Woonzorg Flevoland op zoek naar een communicatiepartner die drie losse systemen kon integreren: telefonie, zorgalarmering en stille ontruiming. Voclarion was de enige die daar een echte oplossing voor had. ”

Rob Lammen, IT Manager bij Woonzorg Flevoland

De 5 voordelen van de Voclarion easierLife Alarmeringsunit

Met de Voclarion easierLife Alarmeringsunit behoudt de verzorgende de controle, zonder de cliënt steeds te hoeven controleren. Het geeft de verzorgende meer lucht en gemoedsrust, terwijl de cliënt veilig is én zijn of haar autonomie behoudt. 

De 5 voordelen zijn:

1. Simpel

Installeren is een fluitje van een cent. Er is namelijk geen internetverbinding of vaste telefoonaansluiting nodig. De alarmeringsunit werkt zodra de stekker in het stopcontact zit. Een kleine mobiele uitbreiding kan meegenomen worden in de tuin.

2. Veilig

De alarmeringsunit werkt altijd en overal. Door een slimme SIM-kaart wordt er altijd een mobiel netwerk gevonden en de unit beschikt over een noodstroomvoorziening. Hij is waterdicht en dus ook bruikbaar in natte ruimtes.

3. Uitbreidbaar

Draagbare noodoproepknoppen, bewegingsmelders voor valdetectie, temperatuursensors, et cetera. De alarmeringsunit kan naar wens worden gekoppeld met alle gangbare zorgdomotica

4. Geen hoge eenmalige kosten

De Voclarion easierLife Alarmeringsunit wordt aangeboden op abonnementsbasis. Hierdoor zijn er geen hoge aanschafkosten. 

5. Geen technische rompslomp

Het abonnement komt met volledige service: een technisch probleem wordt op afstand opgelost door Voclarion.

Wil je de easierLife alarmeringsunit geheel vrijblijvend uitproberen meld je dan aan voor de proefperiode.

Meer info over de Voclarion easierLife Alarmeringsunit?

Interesse in de Voclarion easierLife Alarmeringsunit en/of overige innovatieve en betaalbare zorgoplossingen van Voclarion? Neem dan direct contact op met ons op 085 – 1 119 119. We adviseren je graag!