ISDN stopt, VoIP vervangt

SDN gaat zijn laatste levensfase in. Ruim 30 jaar na de introductie verdwijnt de ISDN lijn. KPN heeft onlangs aangekondigd dat per 1 september 2019 ISDN1/2 zal worden uitgefaseerd. ISDN zal volledig worden overgenomen door VoIP.

“De zakelijke telecommarkt zit midden in de transitie van koperen aansluitingen naar volledig plaats- en netwerkonafhankelijke Voice over IP-verbindingen (VoIP).”

– Steven Peters ABN AMRO

Waarom verdwijnt ISDN?

Het aantal gebruikers van ISDN loopt de laatste jaren sterk terug. De snelheid van technologische ontwikkelingen heeft voor een verschuiving in de telecommarkt gezorgd. Door stabiele en betrouwbare internetverbindingen neemt VoIP (het bellen via internet) de leiding in de markt.

SIP trunk

De eigenlijke vervanger van ISDN is de SIP trunk. De SIP trunk laat het telefoonverkeer via het datanetwerk verlopen in plaats van via een traditionele telefoonlijn.

Wat zijn de voordelen van VoIP?

Voordelige beltarieven
Bellen via VoIP is vele male goedkoper dan via een ISDN verbinding. De gemiddelde beltarieven voor VoIP liggen 35% tot 55% lager.
Flexibiliteit en meer functionaliteiten
VoIP geeft meer mogelijkheden, bijvoorbeeld een koppeling met een CRM en/of ERP pakket, het instellen van diverse keuzemenu’s met verschillende lagen behorend bij verschillende groepen gebruikers. Een VoIP oplossing is daarnaast zeer flexibel. Medewerkers toevoegen of verwijderen is nog nooit zo makkelijk geweest. Handig als er in het hoogseizoen meer medewerkers zijn dan in het laagseizoen.
Bellen via een App
Een leven zonder smartphone is voor de meeste mensen ondenkbaar. Altijd bereikbaar zijn en zelf bellen waar en wanneer je dit wilt. VoIP maakt het mogelijk om elke medewerker naast een vast toestel ook een app te geven waarmee gebeld kan worden naar klanten. Klanten zien het bedrijfsnummer terwijl gebeld wordt met de (privé) smartphone van de medewerker.

Moet ik nu al overstappen?

Het is verstandig om nu over te stappen op een volledige VoIP omgeving omdat de ISDN-verbindingen per 2019 niet meer worden ondersteund. Denk op tijd na over een volledige VoIP omgeving voor uw bedrijf en zoek goed uit welke leverancier de beste oplossing kan bieden. Denk hierbij aan uw infrastructuur en kies een betrouwbare SIP trunk leverancier.

Advies voor uw organisatie

Onze adviseur geeft graag een eerlijk advies voor VoIP telefonie voor uw organisatie.

Bel 085 1119 119            

of vul het contactformulier in