HYBRIDE WERKEN

Meer werkgeluk, hogere productie
& concurrentievoordeel

Wat is hybride werken

Hybride werken betekent dat jouw werknemers plaats- en tijdonafhankelijk werken. Op kantoor, thuis of een andere locatie. Vanaf desktop of laptop. Altijd en overal.

Waarom hybride werken?

Werknemers beschikken thuis over hun eigen tijd. Ook kunnen veel werknemers zich thuis beter concentreren, waardoor ze productiever zijn. Door dit te combineren met de sociale interactie en samenwerken op kantoor, biedt hybride werken het beste van twee werelden. De keuzevrijheid draagt bovendien bij aan een hoger werkgeluk.

Maar liefst 70 procent van de (rijks) werknemers geeft aan hybride te willen blijven werken na corona. Dit blijkt uit een onderzoek van vakbond FNV onder 5300 leden. Dit percentage komt ook uit andere onderzoeken naar voren, waarin verschillende sectoren onder de loep zijn genomen. Andere voordelen zijn: een hogere productie en besparing op reiskosten en kantoorruimte.

Ten slotte biedt hybride werken een concurrentievoordeel door aantrekkelijk werkgeverschap.

Meer weten over hybride werken?

Wil je flexibele werkmogelijkheden aanbieden binnen jouworganisatie? Hybride werken gaat niet alleen over technologie.

In een reeks van drie whitepapers beschrijven we waar je mee te maken krijgt als jij met jouw organisatie wilt overstappen op hybride werken.

Download

Hybride werken heeft de toekomst

Naast de genoemde voordelen, draag je door het aanbieden van hybride werkmogelijkheden als organisatie ook bij aan een oplossing voor een van de grootste uitdagingen waar we als maatschappij mee te maken hebben: klimaatverandering.

Vijftig grote Nederlandse bedrijven – waaronder Unilever, DSM, Philips, ING en Aegon – hebben hun krachten gebundeld onder de naam Coalitie Anders Reizen. Het doel van dit verbond: het verminderen van de CO2-uitstoot. Het verdrag stelde tien ‘koplopermaatregelen’ vast, waaronder minder reizen en meer vanuit huis werken. Ook de Rijksoverheid maakt deel uit van deze coalitie.

In bijgaand filmpje een interessant tafelgesprek tussen Coravan Nieuwenhuizen (minister van van Infrastructuur en Verkeer), Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW), Laurentien van Oranje (sociaal ondernemer & strateeg) en Hugo Houppermans (directeur Coalitie Anders Reizen) over hybride werken.

Hybride werken is een uitstekende eerste stap om als organisatie je CO2-uitstoot te verlagen

Wat is er nodig voor hybride werken?

Thuiswerkplek:

Laptop, beeldscherm, toetsenbord
Camera en microfoon
Achtergrondscherm voor videobellen »
Arboproof werkplek

samenwerken:

Een goede samenwerkingssoftware, zoals Microsoft Teams Stabiele VPN-verbinding Vast-mobielintegratie met VoIP-telefooncentrale

Kantoor

Aansluiting op VoIP-telefooncentrale Integratie met andere communicatiemiddelen Integratie met CRM-systeem Nieuw beleid voor hybride werken Een dedicated IT’er voor communicatietechnologie

Het gehele netwerk wordt
gemonitord. Dat biedt gemak,
overzicht en veiligheid.

Meer weten over HYBRIDE werken?

Contact
Check de whitepapers

Contact ons

Ons direct mailen
hello@voclarion.nl

Voclarion Nederland
Joop Geesinkweg 125 1114AB Amsterdam

Route beschrijving | +31 (0)85 – 1 119 119

KvK: 34.16.24.56
BTW: NL 8121.43.565.B01
IBAN: NL16INGB0653576129