PERSONENALARMERING

Reductie valse nachtelijke alarmeringen door Slimme Sensor

Nachtzorg die afgeschaald kan worden door een reductie van het aantal valse nachtelijke alarmeringen (door de Slimme Sensor). Hoe welkom is dat?

Personenalarmering is meestal gekoppeld aan een domoticasysteem. De cliënt kan zelfstandig een alarm genereren (door op een knop te drukken), maar een alarm kan ook automatisch gegenereerd worden door domotica met Slimme Sensor. 

Samen kijken we naar jouw wensen op het gebied van personenalarmering en richten dit zo veilig en gebruiksvriendelijk mogelijk in. Zowel bestaande als nieuwe zorgdomotica kan gekoppeld worden aan het Voclarion verpleegoproepsysteem.

Wat detecteert de Slimme Sensor?

Onrust in Bed

Detectie ‘zitten op bed’

Detectie ‘uit bed’

Valdetectie

Deurdetectie

Badkamerdetectie

Geluidsdetectie

Voordelen van personenalarmering met de Slimme Sensor

Valse alarmen tot het minimum beperkt

doordat de Slimme Sensor werkt met uitgestelde alarmen, gaat er alleen een alarm af als het écht nodig is. 

Direct zicht op de situatie

De Slimme Sensor kan uitgerust worden met beeldfunctie, waardoor de zorgprofessional letterlijk direct zicht heeft op (de ernst van) de situatie.

Individueel instelbaar

meerdere virtuele detectiezones instelbaar per cliënt om aan individuele wensen tegemoet te komen. Met één sensor kunnen hierdoor aparte alarmen gegenereerd worden voor bijvoorbeeld deur, badkamer, bed of dwaling.

Dwaaldetectie

dwalende personen kunnen (zowel binnen als buiten een leefcirkel of buiten de zorginstelling) direct worden gelokaliseerd door het zorgpersoneel. Zie hier hoe de dwaaldetectie werkt.

Op korte termijn nog meer vormen van detectie

waaronder saturatie, hartslag, gewicht, temperatuur en waardoor je de gesteldheid van de client kunt zien na een alarm.

Meer weten over de personenalarmering en overige innovatieve zorgoplossingen van Voclarion? Neem direct contact op met ons! We adviseren je graag.