Wat zijn de voordelen van VoIP zakelijk?

De tijden dat VoIP nog iets ‘nieuws’ was, liggen ver achter ons. VoIP is een bewezen techniek met grote voordelen, ook voor u! Maakt uw bedrijf nog gebruik van traditionele telefonie? Dan hebben wij 5 redenen om vandaag nog over te stappen.

1: VoIP maakt zakelijk bellen goedkoper

Een van de voordelen van VoIP is dat u belt via intranet/internet. U heeft dus geen dure ISDN/Analoge telefoonlijnen meer nodig. Bellen binnen het bedrijfsnetwerk kan gratis. Of u nu belt met uw collega in het pand, of een collega in het buitenland. VoIP maakt zakelijk bellen goedkoper!

2: VoIP kent geen grenzen

Telefoontoestel en telefooncentrale hoeven niet fysiek met elkaar verbonden te zijn. Sterker nog: u kunt meerdere vestigingen aansluiten op een telefooncentrale. Daarom is VoIP uitstekend geschikt voor bedrijven met meerdere vestigingen en telewerkers. Ook dat scheelt in telefoonkosten en onderhoud!

3: VoIP werkt niet met ‘lijnen’

De capaciteit van VoIP is onbeperkt. Dat wil zeggen dat u zoveel gelijktijdige gesprekken kunt voeren als u op dat moment nodig heeft. Dat is nog eens iets anders dan 4 weken wachten op een ISDN-lijn. De tijden van een bezettoon zijn voorgoed voorbij. U bent altijd optimaal bereikbaar!

4: VoIP is flexibel

VoIP groeit mee met uw onderneming, zonder dat u grote investeringen hoeft te doen. Met telefonie uit de Cloud hoeft u geen telefoon centrale hardware meer aan te schaffen. Het aansluiten van een IP telefoontoestel op internet is voldoende. Via een beveiligde webinterface geeft u eenvoudig aan wat u nodig heeft. Nieuwe medewerker? Extra menu? Nieuw nummer? U regelt het eenvoudig zelf, zonder wachttijden. Dat is pas efficiënt werken!

5: VoIP zorgt voor integratie

Vooral grotere bedrijven noemen als een belangrijk voordeel van VoIP de open structuur. Deze maakt het mogelijk om gegevens uit te wisselen met andere systemen, zoals een CRM-pakket. Maar ook het koppelen met andere communicatie-middelen is mogelijk. Denk eens aan de integratie van GSM. Een alarm installatie of messaging? De voordelen van VoIP zakelijk zijn legio en Voclarion biedt dit alles aan in een schaalbaar, flexibel en kostenbesparend systeem.

Weten wat VoIP voor uw organisatie kan betekenen?