BHV & VEILIGHEID OP HET WERK

Extra veiligheid plus kostenbesparing met de BHV-app

Het gebruik van de StandBy BHV-app maakt het je gemakkelijk in geval van nood je BHV-plan uit te voeren. Alarmeringen worden sneller en efficiënter afgehandeld, terwijl de Standby BHV-app sommige apparatuur, zoals portofoons en piepers, overbodig maakt. Het levert daardoor, behalve extra veiligheid, ook een kostenbesparing op.

Voordelen van de StandBy BHV-app

  • Type melding plús locatie: alle aanwezige BHV’ers ontvangen een pushnotificatie met het type melding plús de exacte locatie. Hierdoor kan er sneller en effectiever gehandeld worden. Het type melding kan van alles zijn, zoals brand, CO₂, iemand met een hartaanval, iemand die van een steiger is gevallen, etc. Alle communicatie verloopt via de app.
  • Geavanceerde alarmeringsmogelijkheden: er zijn scenario’s in te richten voor zowel grote als kleine calamiteiten plus het oproepen van specifieke BHV’ers.
  • Koppeling brandmeldcentrale: het is mogelijk met de app te voldoen aan de eisen die gesteld worden aan het (stil) ontruimen van een pand, zoals beschreven in de NEN 2575
  • Te bedienen met smartphone: geen losse portofoons meer nodig voor communicatie tijdens een noodsituatie. Alle communicatie verloopt via de BHV-app, zowel de berichtgevingen. Er kan ook gebruikt gemaakt worden van een portofoonfunctie in de app.
  • Aanwezigheid BHV’ers zichtbaar: aan de hand van het WiFi en GPS-signaal weet je precies welke BHV’ers aanwezig zijn, ook op meerdere locaties. De privacy blijft beschermd; je weet alleen dát de BHV’er er is, niet waar precies.
  • Bezoekersregistratie: bezoekers aan jouw organisatie scannen een QR-code bij binnenkomst en wanneer men het pand verlaat. De gegevens van de bezoeker worden direct gewist. Bij ontruiming is er met een druk op de knop te zien welke bezoekers zich in het pand bevinden.
  • Alarmknoppen: voor medewerkers die te maken krijgen met agressie tijdens het werk is er een alarmknop, in de vorm van een badge, verbonden met de app. Voor medewerkers op locaties waar gevaarlijk werk wordt verricht is er een alarm met valdetectie, waardoor er ook alarm wordt gegeven wanneer de medewerker dit zelf niet meer kan. De alarmen geven de exacte locaties aan.
  • Flexibel: het bijwerken van je procedures gaat een stuk gemakkelijker met de StandBy BHV-app.

Download ook de whitepaper ‘Waar moet je rekening mee houden bij het schrijven van een BHV-plan’ voor meer informatie over BHV & Veiligheid op het werk.

Meer weten over de Standby BHV-app? Neem dan direct contact met ons op! We adviseren je graag.