Voclarion & Blyott

Houd overzicht over je medische uitrusting met Blyott en verbeter de zorg

Voclarion biedt in samenwerking met haar partner Blyott een applicatie waarmee ziekenhuizen en zorginstellingen hun mobiele assets, zoals pompen, bedden en andere apparaten kan volgen. Alle locaties binnen de instellingen worden in de applicatie opgevoerd. Met behulp van slimme sensoren weten uw medewerkers altijd waar de uitrusting is. 

De sensoren detecteren de volgende eigenschappen van medische apparaten:

  • De exacte locatie van een hulpmiddel
  • Of een bed al klinisch gereinigd is
  • Of de rolstoel op dit moment in gebruik is
  • Of de temperatuur in de diepvries met vaccins nog goed is
  • Wanneer een beademingsapparaat onderhoud nodig heeft

Al deze gegevens zijn te raadplegen in de gebruikersvriendelijke applicatie van Blyott.

Voordelen van Voclarion Blyott:

Voor zorgverlener

Minder tijd kwijt aan het zoeken van uitrusting

Minder kans op fouten, bijvoorbeeld omdat je kunt zien of een apparaat al gesteriliseerd is

Meer tijd voor patiëntenzorg

Voor de zorginstelling

Beter inzicht in het gebruik van de uitrusting

Kostenbesparing omdat er minder uitrusting nodig is

Tevreden personeel en betere zorg

Hoe werkt Blyott asset tracking?

Voclarion Blyott werkt met bluetooth sensoren van hoge kwaliteit. Deze sensoren zijn niet groter dan een 2-euromunt. Deze zijn waterbestendig, bestand tegen temperaturen tot 135° en hebben een batterijduur tot 5 jaar. De sensoren meten onder andere:

Beweging

Temperatuur

Gebruik van een apparaat


In de cloudapplicatie van Blyott zijn alle locaties binnen de zorginstellingen gedefinieerd. Met een bluetooth-enabled WiFi-netwerk kan eenvoudig gedetecteerd worden waar de apparaten zich bevinden. In de meeste zorginstellingen is dit netwerk al aanwezig en anders kan het eenvoudig worden aangelegd. 

Medewerkers kunnen in de applicatie met één druk op de knop zien waar een asset zich bevindt en wat de status is. Op deze manier besparen jouw medewerkers tienduizenden uren per jaar. 

Als zorginstelling kun je allerlei gegevens over het gebruik van je assets inzien. Hoe vaak worden de couveuses gebruikt? Wanneer hebben de vacuümpompen weer onderhoud nodig? Kortom, de tool geeft veel inzicht in het beheer van de medische hulpmiddelen in jouw organisatie. 

Met Voclarion Blyott bespaar je dus op drie manieren geld voor jouw zorginstelling.

Medewerkers kunnen efficiënter werken en de werkdruk gaat naar beneden. 

Beter inzicht in het gebruik van apparaten. Veel zorginstellingen komen erachter dat ze meer apparatuur hebben dan nodig. 

Kostenbesparing door beter onderhoud.

De meeste ziekenhuizen geven aan dat zij een tijdsbesparing van 10 tot 20% realiseren. Dit is zeer welkom in een tijd dat goed personeel schaars is. 

Is de situatie in jouw ziekenhuis of zorginstelling op dit moment nijpend? Dan bieden wij de mogelijkheid om Blyott een periode gratis te testen. Stuur ons een e-mail of bel via 085 1119 119.