In een bedrijfsverzamelgebouw zitten meerdere bedrijven, die veelal een eigen telecomomgeving willen. Voor deze bedrijfsverzamelgebouwen heeft Voclarion een veilige en professionele telefoonoplossing. De functionaliteit hiervan is zeer uitgebreid, waardoor ondernemingen flexibel en goed bereikbaar zijn. Bedrijven gevestigd in één gebouw kunnen veel besparen, door het laag houden van de telefoniekosten als gevolg van één gedeelde, centrale VoIP-omgeving voor alle bedrijven.

Multi-tenant

Onze telefoniesoftware is, zoals onze techneuten dat noemen, “multi-tenant”. Dit betekent dat onze telefooncentrale maar liefst voor 25 bedrijven de VoIP-telefonie kan verzorgen via één server en vanuit één centrale omgeving. Binnen dit platform krijgt iedere onderneming zijn eigen telefonie-omgeving, met behoud van telefoonnummers en extensies. Wanneer er in het bedrijfsverzamelgebouw een centrale receptiepost aanwezig is, ziet de receptioniste bij een inkomend gesprek in het display voor welke organisatie het gesprek binnenkomt. De receptioniste kan dan op eenvoudige wijze een doorverbinding maken naar de juiste organisatie en de juiste persoon.

De telefonie-oplossing kent alle functies van de Voclarion telefooncentrale, zoals geavanceerde doorschakelingen, keuzemenu’s, gespreksopname, voicemail, uitgebreide rapportages, callcenter-functionaliteit, beschikbaarheidsstatus (presence) en vast mobiel integratie.

Receptiepost

Specifiek voor receptieposten en centrale meldkamers levert Voclarion het Switchboard, een operator module. Dit is een softwarepakket wat op een computer geïnstalleerd kan worden. Met de software kan de receptioniste eenvoudig doorverbinden en per organisatie zien welke personen wel of niet bereikbaar zijn. Het switchboard is eenvoudig te bedienen en wordt inclusief instructie meegeleverd met de VoIP-oplossing. Voor switchboard worden geen aanvullende kosten gerekend.

Flexibel

De VoIP-oplossing van Voclarion is flexibel en schaalbaar. In deze tijd is er een groot verloop in huurders van kantoorruimtes bij bedrijfsverzamelgebouwen. De telefonie-oplossing van Voclarion is zeer flexibel. U kunt personen en bedrijven op eenvoudige wijze toevoegen of verwijderen.

Besparen op telefoonkosten

Het delen van een telefonie-oplossing resulteert in een besparing op de aanschaf van een eigen IP-centrale. Daarnaast heeft u natuurlijk de voordelen van bellen via VoIP. Beheerders van bedrijfsverzamelgebouwen kunnen via het kostenregistratiesysteem binnen de IP-oplossing de verbruikskosten per organisatie zien. Via een rapportage kan de beheerder deze kosten inzien en doorberekenen aan de betreffende organisatie.

Voordelen voor bedrijfsverzamelgebouwen

Koppelen van meerdere bedrijfslocaties, ook voor bedrijfsverzamelgebouwen
Realtime zien wie in gesprek is, in vergadering of afwezig
Besparing op telefoonkosten
Eén centrale telefonie-omgeving voor alle organisatie in het bedrijfspand
Eén aanspreekpunt voor alle huurders m.b.t. telefonie
Beveiligde telefonie-omgeving