Personenalarmering

Veilig wonen met nieuwe technieken

Voclarion personenalarmering is in de meeste gevallen gekoppeld aan domotica systemen die in geval van nood door de cliënten gebruikt worden. Met de huidige techniek zijn geavanceerde mogelijkheden om alarmen te genereren. Zo kan een bewoner zelf een alarm genereren (door bijvoorbeeld een knop in te drukken), of kan domotica zelfstandig een alarm genereren (door bijvoorbeeld slimme sensoren te gebruiken) maar het is ook mogelijk om afwijkend gedrag te monitoren en daar een alarm van te genereren.

Zorgdomotica naar wens

Zowel bestaande zorgdomotica van de zorginstelling als nieuwe zorgdomotica kunnen aangesloten worden op het Voclarion verpleegoproepsysteem. Samen met de zorginstelling kijken wij naar de benodigde domotica en de wensen van de zorginstelling. Het uitgangspunt is de zorginstelling zo veilig en gebruikersvriendelijk mogelijk in te richten.

Slimme Sensor

Bent u op zoek naar een detectie oplossing die het aantal loze alarmen reduceert en bijdraagt aan een efficiëntere zorgverlening?
De Slimme Sensor biedt dan uitkomst.

Één sensor voor alle meldingen

Met de Slimme Sensor kunnen meerdere virtuele detectiezones worden ingesteld. Met één sensor kunnen hierdoor aparte alarmen gegenereerd worden voor bijvoorbeeld deur, badkamer, bed of dwaling.

Individueel instelbaar

Elke Slimme Sensor kan apart ingesteld worden. Per cliënt kunnen detectiezones worden ingesteld waarmee voldaan wordt aan de individuele wensen van een cliënt.

Loze alarmen tot minimum beperkt

Door de werkwijze van de Slimme Sensor worden loze alarmen tot een minimum beperkt omdat het systeem met uitgestelde alarmen kan werken. Er gaat alleen een alarm af wanneer het écht nodig is.

Direct zicht op de situatie

De Slimme Sensor kan uitgerust worden met een videobeeld functionaliteit. Zo kan, wanneer een alarm gegenereerd is, een zorgprofessional direct zien of er wat aan de hand is. Dit heeft als voordeel dat de zorgprofessional direct kan bepalen of het gaat om een loos alarm. In een noodsituatie waarbij té veel alarmen in één keer bij het verplegend personeel binnenkomen kan via de beeld-functionaliteit eenvoudig de prioriteit bepaald worden.

De Slimme Sensor detecteert:

  • Onrust in Bed
  • Detectie ‘uit bed’
  • Deurdetectie
  • Badkamerdetectie
  • Geluidsdetectie

Dwaaldetectie

Een einde aan alle sms’jes van Burgernet waarbij wordt gezocht naar dwalende ouderen. Met dwaaldetectie van Voclarion ontvangt het zorgpersoneel direct een melding en wordt de dwalende persoon direct gelokaliseerd; zowel indoor als outdoor.

Meer informatie?

Wij bellen u graag terug

    Scroll to Top